Drugi dan…

Drugi dan je ko ku da mi kej fali… No ja, meni ne pač pa mojim prstom. Več kot očitno se pozna da sem padel iz forme pri igranju kitare. A se mi po včerajšnjem odzivu zdi da bom prisiljen na to pozabiti saj je pritisk “publike” prevelik.
Po zajtrku nas razdelijo v skupine in nam predstavijo t.i. “Mavrovo game” – seznam nalog ki jih moramo opraviti med sprehodom (v resnici pohodom) po mestu. Naloge vključujejo vse od komunikacije z lokalnim prebivalstvom do zbiranja raznih predmetov. Ena izmed nalog nas popelje tudi do samega smučišča, ki se izkaže za izredno popularno (rang: Stari Vrh ob sončnih nedeljah pred desetimi leti). Po špikani pleskavici za kosilo, izkoristimo prosti čas za počitek.
Cel dan se mi po glavi plete ena sama, morda nekoliko stereotipna beseda: Balkan. Organizacija je komaj nad nivojem tiste na smotri (beri nekaj prispevkov nazaj).
Naj na tem mestu povem še nekaj o samem projektu – Catch the dream. Gre za fotografsko obarvano mladinsko izmenjavo, katere cilj je ustvariti koledar na temo prostovoljstva. Vsaj tako so nam povedali pred odhodom; “Več boste tako izvedli tam.” Trditev je doslej podkrepljena le z nekoliko večjo koncentracijo fotografov kot navadno na tovrstnih dogodkih, kaj več pa bomo videli sproti.
Nekateri so pričakovali več (delavnice, aktivnosti, manj prostega časa), jaz pa sem se (morda zopet nekoliko stereotipno) na pot odpravil pričakujoč prav to. Res pa je tudi, da smo z izmenjavo pravzaprav komaj začeli. Dneva pač ne gre soditi pred večerom.
Pred večerjo zapišemo še vsak svoja pričakovanja in strahove ter razmislimo kaj (in kako) lahko k izmenjavi prispevamo. Sledi predstavitveni večer Italije, Bolgarije in Poljske.
Mesnine, pecivo in alkohol…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.