5 minutes of fame

Zopet se nekaj dogaja, zopet pišem talo moj “potovalni” blog…

Tokrat sem se podal na sosednjo Madžarsko, natančneje v mestece Monor. Tokrat gre za training corse – usposabljanje iz področja ustvarjanja nizko-ampak zelo nizko-proračunskih kratkih filmov.

Potovanje z vlakom ni prineslo večjih presenečenj izvzemši vkrcanje na napačen vlak in iskanje prave povezave nazaj. Vseeno sva s Tino srečno prispela v Nyerges (Nergaš) hotel. Hitro spoznavanje, odlična večerja in še malo spoznavanja.

Zjutraj smo se na hitro sprehodili čez program, pravila in tehnikalije samega usposabljanja. Potem pa preigrali nekaj iger za team-building. Po kosilu sprehod po prečudoviti okolici hotela, nato pa diskusija omenjenih iger. Sledi prijetno a ne povsem nepričakovano presenečenje: tekmovanje v kuhanju golaža (oz. gulyas-a). Ha, nič lažjega, si mislim a izkaže se, da Madžari golaž vidijo malo drugače kot sodniki na golažijadi. Seveda je osnova enaka, dodamo le (za moj okus) sedemkrat preveč zelenjave.

Kljub vsemu glavni kuhar hotela za zmagovalni golaž razglasi prav moj izdelek (ostanek skupine se je, namreč po tem ko so ugotovili da vem kaj počnem in razrezali dvainštiridesetkrat preveč zelenjave, umaknil v zavetje svojih sob).

Dan je seveda končan, in že spet pišem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.