Veselo na delo

Po zajtku se s Hakanom ter Figen odpravimo na dogovorjeno mesto, kjer nas že pričakuje Peter, nekdaj učitelj angleščine na lokalni osnovni šoli sicer pa vaški navdušenec nad zgodovino. Popelje nas po ostankih stare rimske trdnjave.

Ko iz žepa na plano potegne prave rimske kovance ter britvico potrdi naše sume o obstoju časovnega stroja. Navdušenja, podrobnosti in vživetosti v vse kar pripoveduje ne morem pojasniti drugače kot da ga je neznana sila potegnila slabih 2000 let v prihodnost.

Na vsak način je tudi ogled muzeja z njim nadvse zanimiv, skoraj vsak predmet in njegovo zgodbo zna predstaviti na zanimiv načinPopoldan se dobimo v Altebahnmeistereie – hišici, ki jo je Nemška organizacija Jugendprogram dobila v upravljanje. Tukaj se srečamo še z ostalimi člani naše skupine: Karsten, Mikko, Deirdre.

Po produktivnem uvodnem sestanku seveda ne gre brez degustacije lokalnega piva.

Naslednji dan začnemo nekoliko bolj zgodaj. Povzetek prejšnjega dne ter Skype konferenca s člani skupine ki se sestanka niso mogli udeležiti v živo.

Po malici se odpravimo na ogled enega od Nemških t.i. Wild Country območij kjer izvajajo svoje odprave. Kljub imenu je tu najbolj divja žival divja svinja pa še to sodeč le po sledeh v gozdu. Popoldan postavimo akcijski plan dela za naslednja dva meseca, do konference v Louxembourgu.

V nedeljo zaključimo z zajtrkom zato se odločim da iz Osterburkna odrinem že dopoldan in preostanek dneva namenim tehničnemu muzeju v Munchenu.

Merila na turističnih zemljevidih mesta zavajajo; za (po zemljevidu sodeč) 2km potrebujem kar uro in pol hoje. Muzej je vsekakor vreden (ponovnega) obiska. Na žalost ga zapirajo že ob petih in nadaljnjih pet ur prebijem raziskujoč München. Univerzalno pravilo, da je ob univerzi in fakultetah mesto najbolj živo, drži. Tudi park je poln.

Na postajo prispem eno uro pred odhodom vlaka, ki pa ob pogovoru s kanadčankama, ki potujeta po Evropi mine hitro. Še ena neprespana noč na vlaku in že sem v Ljubljani. Sestanek sveta MEPI, kava in že se peljem na PPT, na drugi, nekoliko bolj uživaški (a še vedno delavni) del počitnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.