Busan

Že zjutraj nas je presenetila prijaznost korejske stare mame, ki nas je na metroju obdarila z grozdjem (ki ima tu precej večje grozde kot doma).

Na železniški postaji smo se srečali z Nizozemko Amy, ki se bo prav tako udeležila IGE-ja.

Z avtobusom smo se nato odpravili v vas Gamcheon, ki je že sama po sebi umetniška znamenitost. Vsaka hiša je drugačne barve, z vrha vasi pa se odpira razgled proti morju.

Preden smo uspeli priti na drugo stran Busana, se je že zvečerilo. Sprehodili smo se na otok Dongbaek (beri: Dongbek), ki je preko mostu povezan s kopnim. Od tod lahko z ene strani opazuješ most Gwangan, ki ga imenujejo tudi diamantni most, saj je na njem kar 16.000 led diod, z druge strani pa najbolj znano plažo v Busanu – Haeundae (beri: Heunde).

Pred zaključkom dneva smo si utrujeni privoščili večerjo na tržnici Gukje (beri: Gukdže).


It all started in the morning while driving in metro. We were amazed by the kindness of an old Korean lady that shared some of her grapes with us (and grapes here is much bigger than one at home).

At the train station we met our Dutch friend Amy, who is also going to IGE with us.

We paid a visit to Gamcheon culture village. The entire village is ana art and tourist site. Every house has a different colour and from the top of the village you can see the sea.

Before getting to the other side of Busan it was already dark. We took a walk to the Dongbaek island that is connected to the land by the bridge. From here you can see the Gwangan bridge (also called diamond bridge) with 16.000 LED lights and the most famous beach in Busan – Haeundae beach.

Before going back to hostel we had some dinner at the Gukje market.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.