Fish market in Busan & Songnisan national park

Čeprav se sliši čudno in skoraj neverjetno, se očitno tudi v Koreji lahko zgodi, da ni ne v tvojem hotelu ne v bližnji okolici wifija. Zato včerajšnjo objavo združujem z današnjo.

Včeraj dopoldne smo si v Busanu ogledali ribjo tržnico Jagalchi (beri: Džagalči) in kitajsko četrt, nato pa jo 300 na uro s hitrim vlakom (KTX) mahnili v Daejon (Dedžon), od koder smo se danes zgodaj zjutraj odpravili v nacionalni park Songnisan.

Za pohod po nacionalnem parku smo si izbrali najslabši možni dan v tednu, saj je cel dan deževalo. Kupili smo pelerine in se vseeno sprehodili do enega največjih budističnih templjev v Južni Koreji, ki se ponaša z največjim kipom Bude na svetu.

Ob koncu dneva sva imeli z Amy čisto premočene čevlje, zato sva si omislili nove 🙂


 

Even though it sounds weird and almost impossible it can also happen that your hotel doesn’t have wifi. That’s why this post describes our last two days.

We spent yesterday morning in Busan visiting fish market Jagalchi and China town. In the afternoon we drove with the speed of 300km/h since we took the fast train (KTX) from Busan to Daejon. From Daejon we started today’s tour to the Songnisan national park.

We picked the worst day in the whole week for hiking. It was raining cats and dogs the whole day. We bought some rain coats and took a walk to the one of the biggest buddhist temples in South Korea that can boast with the biggest Buddha statue in the world.

At the end of the day our shoes were so wet that we had to buy new ones 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.